Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Kvarnby Basket!


Kvarnby Basket är en helt ideell idrottsförening som drivs av ledare, som antingen spelar eller tidigare själva spelat basket på olika nivåer, tillsammans med många föräldrar som hittat sporten genom sina barn. Klubben är en renodlad breddförening där alla är välkomna att prova på att spela basket och utvecklas inom sporten.

 

För de yngsta driver klubben en lekfull basketskola, där vi jobbar med att ha roligt tillsammans genom övningar fokuserade på koordination, kroppskontroll och hur en boll fungerar och på så sätt lära känna och få grunder för att sedan kunna växa inom sporten. Basketskolan är öppen för killar och tjejer i åldern 6 - 8 år med träning en gång per vecka under både höst och vår.

 

Uppåt har vi träningsgrupper i alla åldrar för både tjejer och killar upp till 17 år dit såväl nybörjare som mer erfarna ungdomar är välkomna! Det är förstås en utmaning för våra ledare, men det är bara roligt och utvecklande även för dem.

 

Våra ledare är vår största tillgång och de är en förutsättning för att kunna erbjuda rolig, stimulerande och utvecklande basket till våra ungdomar. Därför är det viktigt för oss att hela tiden fylla på med nya ledare. Vi Kvarnby Basket menar att vi aldrig kan bli för många och därför behöver alltid fler ledare; huvudtränare, hjälptränare, coacher och andra som kan hjälpa till i hallen och vid sidan om. Självklart stöttar klubben sina ledare, nya som etablerade, med mentorskap och utbildning i takt med att intresset växer.

 

Basket är en fantastisk lagsport; världens största, mest jämställda och jämlika sådan. Spelet bygger på rörelse och samspel, och spelare får därför tidigt träna inte bara förmågan att interagera med andra men också få kontroll över sin egen kropp då individuell teknik och smidighet är centralt och utvecklas snabbt. Därtill är det en idrott man kan hålla på med långt upp i livet.


På vår hemsida www.kvarnbybasket.se finns mer information om klubben och vill du själv bli ledare för framtidens basketlirare så tveka inte: VI BEHÖVER DIG!

Uppdaterad: 15 SEP 2015 22:19
Skribent: Petra Segram
Epost: This is a mailto link

Bankgiro: 255-3238

E-mail: This is a mailto link

För mer kontaktinformation se under menyn Våra lag!

Hitta till hallen!

 

 

 

 Sportrehab

molndal-energi-logo-green

 

Idrottens Bingo Originallogga-nopayoff

 

2win-basketbutik

 

Postadress:
Kvarnby Basket Breddförening - Basket
Petra Segram, Tvillinggatan 7B
43143 Mölndal

Kontakt:
Tel: 0733-911500
E-post: This is a mailto link

Se all info