Hoppa till sidans innehåll

Kvarnbys 01 tjejer vann basketcupen i Skövde!

2017-05-04 22:51
De duktiga 01'orna åkte till Skövde med målsättning att utmana om guldet, men ett orosmoment dök upp då landslagsaktuella Lovisa Djurström blev sjuk bara dagar innan cupen - ett rejält bakslag för laget.
  • Uppdaterad: 2017-05-04 22:56

I första matchen spelades mot Vänerstaden från Karlstad som har gjort bra resultat i RM. Kvarnby kom ut starkt och visade att de är ett lag att räkna med. Spelarna har bra utdelning på skotten utifrån och Filippa Broberg visar att hon är beredd att ta ett stort ansvar och sätter några tunga poäng. I andra matchen mötte tjejerna ett lag från Kosovo med många tuffa tjejer som var tekniska och duktiga skyttar. Men Kvarnbys tjejer viker inte ner sig och visar ett spel som vi som följt laget sällan har set. Bra passningsspel och utmärkt skytte från Filippa Broberg och Aldina Hodzic. Under korgarna dominerade Linnea Fallesen och Engla Jansson som gjorde poäng och tog de flesta returerna. Sedan rullar matcherna på med bra spel och härlig sammanhållning i laget. I semifinalen möter Kvarnbytjejerna skånelaget Lobas och efter en jämn mach är finalplatsen säkrad med minsta möjliga marginal - 1 poäng! I finalen blir motståndet Tureberg från Stockholm.

Tjejerna är nervösa och något slitna efter många matcher med endast sex spelare. Matchen startar med många missar och osäkert spel - i halvlek ligger Kvarnby under med 4 poäng. Efter några ändringar i försvaret och började bitarna falla på plats. Anna Bonander kliver fram och gör en fantastisk match samtidigt som Linnea Fallesen fortsätter att dominera under korgarna som hon gjort hela turneringen. Kvarbys 01'or vinner med 33-26 och guldet är säkrat.

En stor eloge till alla tjejer som kämpat hårt, ledda av lagkapten Stella Olsson, har de gjort en fantastisk turnering. Tack till Linnea Röök och Linnea Bonander från Kvarnbys 03'or som alltid ställer upp och stöttar laget. Sist men inte minst bästa spelare i finalen blev Linnea Fallesen. Nu väntar nya utmaningar redan till helgen då FinalFour avgörs i Kinna. Kvarnby möter Borås i semifinalen och siktar på att återigen komma till final och säkra ytterligare ett guld till samlingen.

 

 

Skribent: Anders Jansson

Bankgiro: 255-3238

E-mail: This is a mailto link

För mer kontaktinformation se under menyn Våra lag!

Hitta till hallen!

 

 

molndal-energi-logo-green

 

Idrottens Bingo Originallogga-nopayoff

 

2win-basketbutik

 

Postadress:
Kvarnby Basket Breddförening - Basket
Petra Segram, Tvillinggatan 7B
43143 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info