Hoppa till sidans innehåll

En basket-FEST-ival fixad! Vilka fantastiska föräldrar, anhöriga och medlemmar Kvarnby Basket har – ni är bara bäst!

2017-05-31 19:48
Under tre dagar i Aktiviteten har vi varit med i en av de allra största basketturneringarna och fixat, ordnat och arrangerat så att alla gästande lag, spelare, publik och domare fått den bästa tänkbara upplevelsen.
  • Uppdaterad: 2017-05-31 20:01

Över 100 arbetspass med nästan lika många personer gick det åt för att bemanna i sekretariat och café och allt har i stort sett fungerat perfekt. Det har bryggts kaffe, handlats, grillats mackor, räknats pengar, räknats foul och poäng, startats klockor och stoppats klockor, rapporterats resultat och skrivits lappar i en hejdundrande fart. Närmare 90 basketmatcher har spelats och vi har haft lag från bland annat Norge, Danmark, Island, stora delar av Sverige och Tyskland på besök. Därtill en domarkår från en uppsjö olika länder med varierande vana att kommunicera på något annat språk än modersmålet. Mitt i denna internationella utmaning så sitter det helt avslappnade (nåja…) mammor, pappor, unga killar och tjejer från våra lag och rattar runt protokoll och tidtagning.

Petra, vår ordförande som varit hallchef och närvarande i stort sett hela tiden har dessa dagar gått inte mindre än 34 kilometer och tagit sig upp 155 våningar om man får tro Hälsa-appen i hennes telefon, detta utan att ha varit utanför hallen….läktartrapporna i Aktiviteten börjar hon kunna nu. Som kuriosa – på söndagen hade hon 820 meter och en våning…..

Förutom att vi kan vara oerhört stolta över hur vi rodde detta i land så hoppas vi också att alla som var där tog möjligheten att knyta nya kontakter, inom och utanför klubben och faktiskt också fick se en hel del fin basket. Många av de lag som sedan nådde riktigt långt och var med och kämpade om slutsegrarna i sina respektive grupper kunde vi se i olika matcher i Aktiviteten. Vi känner att stoltheten över vår klubb och sammanhållningen tog ett rejält kliv framåt dessa dagar så låt oss fortsätta på samma sätt – att erbjuda en bra, trygg, säker och rolig miljö för alla ungdomar som vill spela basket där vi gemensamt engagerar oss för att stötta verksamheten.

Resultatmässigt när det gäller spelet, så måste vi också få vara lite stolta. Vi har nått flera kvartsfinalplatser i både A- och B-slutspel och vi har kunnat stå upp rejält mot lag som senare stått som slutsegrare i hela festivalen. Vi har skaffat oss massor av erfarenhet att spela jämna och tuffa matcher mot riktigt vassa lag och vi har också visat att när vi spelar på topp, så kan vi bitvis skaka om även de starkaste lagen.

Stort tack till alla er härliga människor som hjälpt till under festivalen, men naturligtvis också under hela säsongen i övrigt

Kvarnby Baskets Styrelse

Vid pennan Anders Wikström!

Skribent: Anders Wikström

Bankgiro: 255-3238

E-mail: This is a mailto link

För mer kontaktinformation se under menyn Våra lag!

Hitta till hallen!

 

 

molndal-energi-logo-green

 

Idrottens Bingo Originallogga-nopayoff

 

2win-basketbutik

 

Postadress:
Kvarnby Basket Breddförening - Basket
Petra Segram, Tvillinggatan 7B
43143 Mölndal

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info