Hoppa till sidans innehåll

VÅRAN VÄRDEGRUND


FÖRENINGEN

I Kvarnby Basket samlas vi för att tillsammans ha kul utifrån vårt gemensamma intresse för basket. Allt vi gör ska genomsyras av en positiv anda och respekt för människor omkring oss, både inom och utanför föreningen, och tron på allas lika värde. Vi ska som förening aktivt jobba för att ha ett inkluderande förhållningssätt där alla är välkomna.

Vi har som mål att ha verksamhet i alla åldersklasser, uppdelningen kan förenklat beskrivas enligt nedan. Som förening strävar vi framförallt efter att ha en bred verksamhet, som på sikt också kan fostra skickliga basketspelare.

 

BASKETSKOLA OCH ANNAN NYBÖRJARVERKSAMHET

Basketskolan vänder sig till flickor och pojkar i förskoleklass, årskurs ett och årskurs två. Föreningen har som ambition att erbjuda nybörjarverksamhet även för äldre barn, som en brygga in i övrig ungdomsverksamhet.

EASY BASKET - Här knoppar man av lag ur Basketskolan.

UNGDOMSLAG I SERIESPEL (U13 – U20)

Vi bildar lag utifrån spelarunderlag och vilka serier som erbjuds inom Westra BDF.

Alla spelare ska ha en tydlig hemvist i det lag man tillhör utifrån ålder. I den mån enskilda spelare av något skäl har intresse och erbjuds möjlighet att träna med en äldre grupp så ska detta ske utifrån vad de båda lagens ledare tycker är lämpligt.

 

REPRESENTATIONSLAG

A-lag på herr- och damsidan.

 

LEDARE

Som ledare i Kvarnby Basket fyller du en viktig funktion på flera sätt, oavsett om du ansvarar för en träningsgrupp eller ett lag, eller om du har någon annan roll som t.ex. klubbdomare, matchfunktionär eller som medlem i styrelsen.

 

Att vara ledare innebär alltid att man är en förebild för många andra, och därför är beteendet och förhållningssättet extra viktigt. Allt vi gör ska präglas av en positiv anda och respekt för spelare, föräldrar, andra ledare, motståndare och matchfunktionärer. Våra ledare ska i alla lägen vara

  • stöttande

  • inkluderande

  • tydliga

  • konsekventa

 

Du som ungdomsledare har en mycket viktig roll i att hjälpa barnen att ha en sund inställning till match och träning. Fokusera på möjligheter, sportsligt beteende och den egna utvecklingen för varje spelare, alla i sin takt och på sin nivå. Vi ledare ansvarar också att sprida föreningens värderingar till spelare och föräldrar.

 

Kvarnby är beroende av sina ledare och ska som förening sträva efter att erbjuda alla ledare möjlighet till relevant utbildning, t.ex. i WBDFs regi, men också genom interna aktiviteter.

 

SPELARE

Alla som spelar i Kvarnby Basket har ett ansvar att bidra till den goda stämningen i laget och föreningen. Detta genom att:

bemöta alla med respekt, såväl lagkamrater, ledare och föräldrar som motståndare, matchfunktionärer och publik.

• Vid match och på träning ansvara för att vara uppmuntrande och omtänksam.

 

Självklart har vi som förening en nolltolerans vad gäller bruk av alkohol eller andra droger i samband med match och träning. Vi har nolltolerans mot otillåtna prestationshöjande medel (dopning) i alla sammanhang, för spelare yngre än 15 år gäller detta även energidrycker.

 

FÖRÄLDRAR

Föräldrar är en viktig förutsättning för alla föreningar som bedriver breddidrott på ungdomssidan, tillsammans med er kan vi bedriva en bra verksamhet. En stor andel av oss ledare är också föräldrar, här i Kvarnby Basket precis som i många andra föreningar i svensk idrott som bygger på ideella insatser. Som förening erbjuder vi er möjligheten att göra något roligt och meningsfullt – nämligen att dela basketupplevelsen med era och andras barn.

 

Som förälder till barn som spelar basket i Kvarnby förväntar vi oss att ni i alla lägen bidrar till att era och andras barn får en positiv upplevelse. Allt vi gör ska präglas av positiv anda och respekt för spelare, ledare, motståndare och matchfunktionärer.

 

Som förälder är du välkommen vid ditt barns träning, för de yngsta är det till och med ofta önskvärt. Var engagerad i vad som händer, men respektera att det är ledaren som ansvarar för att leda träningen.

 

Alla föräldrar är viktiga för föreningen, och alla har olika roller att fylla – olika roller vid olika tider. Några av de saker som ni kan engagera er i är:

  • Tränare / hjälptränare för ett lag

  • Lagförälder

  • Insatser vid föreningens arrangemang

 

MATCH OCH TRÄNING

I de yngre åldersgrupperna (upp till och med EB) ska alla som tränar ha lika möjligheter att också delta vid match och alla som spelar match ska spela så lika stor del av matchen som möjligt.

I våra äldre lag strävar vi efter att matcha på ett sätt som gynnar utvecklingen av alla spelarna i laget, samtidigt som vi gradvis ökar fokus på att uppnå goda spelmässiga resultat.

Bankgiro: 255-3238

E-mail: This is a mailto link

För mer kontaktinformation se under menyn Våra lag!

Hitta till hallen!

 

 

 

 Sportrehab

molndal-energi-logo-green

 

Idrottens Bingo Originallogga-nopayoff

 

2win-basketbutik

 

Postadress:
Kvarnby Basket Breddförening - Basket
Petra Segram, Tvillinggatan 7B
43143 Mölndal

Kontakt:
Tel: 0733-911500
E-post: This is a mailto link

Se all info